حجت الاسلام سید توفیق رضایی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در استان کردستان، اظهار داشت: تبلیغ در دین مبین اسلام از جایگاه بسیار مهم و تأثیرگذاری در بین مسلمین برخوردار است و تأثیر مستقیمی بر زندگی آنان دارد.
معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه استان کردستان با اشاره به اینکه مسئله تبلیغ در قرآن همواره مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: خداوند متعال در آیه ۱۲۲ سوره توبه می فرماید: «وَ ما کانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنْفِرُوا کَافَّةً فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ/ شایسته نیست مؤمنان، همگی(برای جهاد) کوچ کنند. پس چرا از هر فرقه ای از آنان، دسته ای کوچ نمیکنند تا در دین، آگاهی پیدا کنند و قوم خود را وقتی به سوی آنان بازگشتند، بیم دهند، باشد که آنان(از کیفر الهی) بترسند؟».
این استاد حوزه علمیه استان کردستان با تاکید بر اینکه تبلیغ در حوزه دین می تواند نقش بسیار مهمی در توسعه اسلام داشته باشد، عنوان کرد: در حدیثی از رسول اکرم(ص) آمده است که «آگاه باشید! من این سخن را تکرار میکنم: هان! نماز را به پای دارید، و زکات را بپردازید، و امر به معروف و نهی از منکر کنید. بدانید که اساس امر به معروف و نهی از منکر، آن است که به سخن من برسید و آن(سخن) را به کسانی که(اینجا) حضور ندارند، برسانید و آنان را به پذیرش آن، فرمان دهید و از مخالفت با آن بازشان دارید که آن، فرمانی از جانب خداوند عزوجل و من است».
حجت الاسلام رضایی در ادامه سخنان خود به روش های یک تبلیغ کارآمد در حوزه دین اشاره کرد و بیان داشت: انگیزه مبلغ، بیرون آوردن مردم از تاریکیها به سوی نور، دعوت به مصالح دین و دنیا، دعوت به ایمان آوردن به توحید، محتوای تبلیغ، دعوت به الفت و پرهیز از تفرقه، رسالت مبلغ و برانگیختن فطرت و عقل از عوامل و شرایط موفقیت در تبلیغ است.
معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه استان کردستان افزود: یکی دیگر از ارکان موفقیت در امر تبلیغ امور دینی و شرعی این است که هر چه محتوای تبلیغ با موازین عقلی سازگارتر باشد، پیام مبلغ از تأثیر بیشتری برخوردار خواهد بود.
این استاد حوزه علمیه استان کردستان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر کسی که وظیفه تبلیغ دین را بر عهده دارد باید دارای ویژگی هایی باشد.
حجت الاسلام رضایی به این ویژگی ها اشاره کرد و بیان داشت: آشنایی فراگیر نسبت به دین، استناد به کلام اهل بیت(ع)، مردم شناسی، شجاعت، اخلاص، وقت شناسی و... باید از ویژگی های یک مُبلغ مجرّب باشد.